Miért javasolt biztonságosan eltávolítani az USB-meghajtókat?

Napjainkban az USB-meghajtók - legtöbb esetben pendrive-ok - használata már teljesen megszokottá vált. Ennek ellenére sokan mégsem számolnak azzal a veszéllyel, amit most ismertetni fogok.

USB

Azt már észrevehettük, hogy a számítógép USB-csatlakozója képes - a megfelelő kábel segítségével - például a mobiltelefonunk akkuját árammal feltölteni. Mivel a pendrive is egy elektromos eszköz - ami önmagában nem tartalmaz semmiféle energiaforrást - pl.: elemet, vagy akkut ezért azt valahonnan pótolnia kell.

Éppen ezért is gondoljunk arra, hogy például a számítógép leállítása sem szimplán az elektromos elosztó lekapcsolásával zajlik - előtte szabályosan leállítjuk az operációs rendszert, amely leállítja szabályosan magát a számítógépet.

A pendrive biztonságos leállítása is hasonlóképpen zajlik - az adatvesztések és az eszköz meghibásodások esetleges elkerülése érdekében ezért mindig az alábbi módon járjunk el:

_

Saját tapasztalattal, kérdéssel vagy további megoldásokkal rendelkezel a témával kapcsolatosan? Kérlek írd meg hozzászólásban.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.